Dataverwerking

De opslag en verwerking van persoonlijke data van werknemers en klanten worden steeds vaker uitbesteed aan zogeheten personal data processors. Voor veel bedrijven is het opslaan en verwerken van deze data een noodzakelijk kwaad en geen onderdeel van de kernbedrijfsprocessen. De kosten van het verwerken en opslaan van die data kunnen dus in veel gevallen niet ergens worden terugverdiend.

Single Source of Truth

Met de integratie van diverse systemen krijgen organisaties een ‘Single Source of Truth’; voor alle applicaties en databases. Dit houdt in dat elk data-element één keer voorkomt in databases en applicaties, en alle andere connecties met dit element zijn altijd verwijzingen naar de oorspronkelijke data.

Op deze manier worden alle verwijzingen automatisch aangepast bij wijzigingen en is de informatie altijd betrouwbaar en up-to-date. Het maakt niet uit met welke applicatie er gewerkt wordt. Als bedrijf hebben wij zeer goede kennis van en ervaring met meerdere relationele databases. Hierbij kunt u denken aan: Ms SQL SERVER, ORACLE, My SQL en MS Access.
De uitdaging begint meestal als u meerdere systemen met elkaar wilt laten praten.  Dezelfde handelingen wilt u niet laten plaatsvinden in meerdere pakketten.

Data cleaning

Correct databasebeheer zorgt voor bedrijfsgroei. Een goed onderhoud van de database is essentieel om op de hoogte te blijven van de veranderingen.

Smartcoding actualiseert, completeert en controleert uw data. U kunt denken aan:

 • Verwijderen van dubbele gegevens
 • Verwijderen van gedateerde gegevens
 • Groeperen van gegevens.
 • Herstellen van foute gegevens
 • Gegevens exporteren in specifieke formaten voor externe applicaties
 • Conversie naar andere database systemen

Datamining

Datamining is  het verbanden vinden in grote datasets. Het uiteindelijke doel is iets over de toekomst te kunnen zeggen en verschijnselen uit het verleden kunnen beschrijven en uitleggen.

Datamining is niet alleen het toepassen van (statistische) technieken, maar ook een proces, waarmee analyses als proces kunnen worden ingericht (belangrijk voor hergebruik) en voor allerlei toepassingen ingezet kunnen worden. De moderne datamining tools ondersteunen dit soort processen en automatiseren zoveel mogelijk tijdrovend handwerk van de analist. Smartcoding richt dataminingprocessen in en analyseert datasets, wat voor ieder bedrijf dat met grotere hoeveelheden data werkt, nuttig kan zijn.

Overige vormen van dataverwerking

 1. Vragenlijsten verwerken
 2. Audio-opnames verwerken.
 3. Content management
 4. Converteren van bestanden of data
 5. Dataverrijking: Het verrijken van data kan vele toepassingen hebben zoals het aanvullen van gegevens, het leggen van verbanden en aan de hand daarvan gegevens invullen en natellen om ontbrekende gegevens in te vullen. Verzameling, ordening en structurering van informatie vindt op verschillende manieren plaats.
 6. Data entry: Onder data entry verstaan we het invoeren van data met als gegevensbron (papieren) documenten, ingescande (PDF) documenten of ICT-systemen in een online systeem of in een document.

Deze werkzaamheden kun voor een zeer lage prijs worden uitbesteed aan Smartcoding. Natuurlijk staat hierbij de kwaliteit van het invoeren voorop. Met onze ervaren data entry medewerkers, snelle internetverbindingen en ruime openingstijden kunnen we in korte tijd veel gegevens invoeren.

Neemt u contact met ons op, hoe wij u van dienst kunnen zijn!