ICT Consultancy

ICT Consultancy

ICT consultancy richt zich op het adviseren van klanten op het gebied van informatie-/communicatie technologie (ICT). ICT is zo belangrijk geworden dat praktisch iedere organisatie een aparte strategie opstelt voor ICT. Aangezien ICT een secundair proces is binnen de organisatie , is het essentieel dat ICT de primaire processen optimaal ondersteunen.

Daarom moet een ICT strategie in lijn zijn met de business strategie.

Smartcoding adviseert dan ook bedrijven als het gaat om de ICT lijn uit te stippelen en het managen van het ICT project portfolio. Met de juiste ICT oplossing kunt u de -met name- administratieve efficiency aanzienlijk verbeteren.

Systeem integratie

Systeem integratie wordt gedefinieerd als “het samenvoegen van subsystemen tot één systeem, en ervoor zorgen dat alle subsystemen daadwerkelijk werken als één systeem”. Voor een ICT infrastructuur is het belangrijk om iedere twee tot drie jaar een systeem integratie te doen voor een effectief onderhoud van ICT.

Het implementeren van Enterprise Resource Planning (ERP) systemen,  -simpel gezegd, een systeem dat alle facetten van een bedrijf integreert waaronder: Sales, Marketing, R&D, Planning, Productie, Logistiek, Financiën, en Human Resources- wordt bijna altijd gedaan door ICT consultants omdat het specialistische kennis en een grote hoeveelheid resources vereist.  De meest bekende ERP systemen zijn SAP en Oracle. Smartcoding heeft ervaring met de ontwikkeling en implementatie van ERP systemen (waaronder het Dolphins Shipping ERP)

ICT consultancy vs. ICT dienstverlening

Een belangrijk aspect bij ICT consulting is dat de adviesdiensten niet-herhaalbaar zijn. Zo behoren diensten zoals outsourcing van de IT-functie en onderhoud van de ICT infrastructuur niet tot de ICT consultancy markt – zulke diensten worden gezien als ICT dienstverlening i.p.v. consultancy. In de praktijk is er echter een aanzienlijk grijs gebied tussen de twee en Smartcoding is dan ook in staat om beide diensten aanbieden.